Trolløya : eit godnatteventyr


Trolløya : eit godnatteventyrTrolløya : eit godnatteventyr er ei fantasybok for born og ungdom skrive av Olaf Moriarty Solstrand. På desse sidene kan du laste ned boka heilt gratis i fleire ulike ebokformat. Dersom du er Kindle-brukar er boka òg tilgjengeleg på Amazon.com (diverre ikkje heilt gratis, det fekk eg ikkje til, men ikkje veldig langt unna). Den trykte utgåva av boka er ikkje lenger i sal.

Last ned Trolløya:

I tillegg til at boka er gratis, vil eg presisere at folkebibliotek som tilbyr e-bøker til sine lånarar, har mitt fulle løyve til å vederlagsfritt laste ned denne boka og tilby denne til sine lånarar i så mange eksemplar de berre måtte ønskje. Dette avsnittet kan lesast som ei blankofullmakt til slikt bruk. Skulle de ha lyst til dette, er det hyggeleg om de seier frå til meg, men det er ikkje eit absolutt krav.

Baksidetekst:

Gunhild er egenrådig ridder i kongens hær og så dristig at hun risikerer livet langt oftere enn hun burde. Men når et troll stjeler kongerikets viktigste skatt, er Gunhild den eneste som er dyktig nok til å få den tilbake.

Kirabo er egentlig student på universitetet i Bibirye, men på fritiden reiser han rundt i universet med romskipet sitt for å tjene litt ekstra penger. Når han på vei hjem fra et oppdrag leser inn feil koordinater i romskipet, havner han på en ugjestmild øy på en fjern planet uten nok drivstoff til å komme seg hjem.

Eva og Jørgen elsker ikke hverandre, og de har ikke gjort det på lenge. Nå er det eneste de har felles en ubegrenset kjærlighet for tenåringsdatteren Ylva. Og når de en dag blir nødt til å fortelle et godnatteventyr sammen for Ylva, en kveld om gangen, møtes to fortellerstiler i eventyret om trolljegeren og romoppdageren som møtes på Trolløya og må lære seg å samarbeide for å nå målene sine.

Solstrand Tekst og Bobler, 2013. Sjanger: fantasy / science fiction. Målgruppe: større born / ungdom (cirka 10-15 år). 200 sider. Delar av teksten er på bokmål, delar av teksten er på nynorsk. Framsideillustrasjon: Ida Eva Neverdahl. ISBN: 978-82-998751-5-8 (paperback), 978-82-998751-1-0 (EPUB), 978-82-998751-2-7 (Mobi), 978-82-998751-3-4 (PDF), 978-82-998751-4-1 (XHTML).